Υλικά (για 1 πίτσα με 8 κομμάτια)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1.5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 μικρές ντομάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
150 γραμ. τριμμένη mozzarella light
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
φύλλα ρόκας
αλάτι
πιπέρι
(για τη ζύμη)
250 γραμ. αλεύρι ολικής
1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
125ml περίπου χλιαρό νερό
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το σκόρδο.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλά. Πλάθουμε τη ζύμη σε 1 μπάλα , τη βάζουμε σε 1 μπολ, τη πασπαλίζουμε με αλεύρι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα να διπλασιαστεί. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε σε λαδόκολλα. Αλείφουμε πάνω στο φύλλο το ελαιόλαδο με το σκόρδο και απλώνουμε τις φέτες ντομάτα. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε από πάνω τη μοτσαρέλα και τη παρμεζάνα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το τυρί και η άκρη της πίτσας. Βγάζουμε τη πίτσα από το φούρνο, τη κόβουμε σε 8 κομμάτια, τη πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και φύλλα ρόκας.